Activiteiten 12+ | Aan de slag

In het volgend kerkelijk jaar willen we een aantal activiteiten organiseren voor de zenderjongeren.
Eenmalige projectgroepjes bestaande uit jongeren en gemeenteleden zullen deze activiteiten organiseren.
Met de kerkenraad hebben we een brainstrom gehad om samen te denken over hoe we vorm en inhoud kunnen geven aan deze activiteiten.
We willen 21 juni nog een brainstorm houden. Deze brainstorm willen we houden met enkele kerkenraadsleden, gemeenteleden en enkele jongeren.
Meer informatie hierover en opgeven hiervoor kan hier
.

Meer dan een activiteit!

In het jeugdbeleid komt naar voren dat jongeren meer nodig hebben dan enkel een activiteit.
Jongeren zijn onderdeel van onze gemeente en nemen daar hun plaats in, sta open voor hen.
Omdat jongeren in een fase zitten waarin ze autonomie en een eigen identiteit verwerven zullen ze vaak vraagtekens plaatsen bij wat ze geleerd hebben.
Daarbij horen ook vraagtekens over God en geloven . Als jongeren zich afzetten en vragen stellen (hoe onhandig soms ook),
doen ze dat omdat ze zoeken naar een dialoog. Een dialoog waaruit ze praktische handvatten kunnen halen voor hun zoektocht naar God.
Een voorbeeld: u hoeft een ‘gevreesde’ vraag over schepping en evolutie niet ‘te winnen’. Voor jongeren is het waardevol dat u laat zien hoe u erin staat (en waarom), wat de rol van uw geloof daarin is en hoe u omgaat met zaken die u daarin moeilijk vindt. U laat zo zien wat het is om in de praktijk Jezus te volgen.

haakjes openHet samen met jongeren zoeken naar antwoorden en het praktisch voorleven van uw geloof zijn, tenminste, net zo belangrijk als het organiseren van goeie activiteiten.haakjes sluit

Zin in actie?

Opgeven voor de brainstrom van 21 juni kan dus hier.