Delen van ons kinderwerk

Op dit moment hebben we ons kinderwerk mogen delen met twee andere wijken uit onze gemeente. Daar zijn we erg dankbaar voor.  Tijdens de gesprekken die we met deze gemeenten hadden komt, naast de praktische kant, vooral ook het waarom van ons kinderwerk naar voren.

In de dagelijkse praktijk worden we vaak opgeslokt door praktische zaken als roosters, voorbereiding, materialen, op tijd komen enz. enz. Dan is het goed om weer eens stil te staan bij de reden waarom we eigenlijk kinderwerker zijn. We willen dat onze kinderen leren geloven en dat ze het goed hebben in onze gemeente.

Het is mooi om te merken dat velen van ons dat ook zo gezien hebben de afgelopen jaren. Het enthousiasme bij de kinderen en groei die zij hebben doorgemaakt zijn geweldig om te mogen ervaren. We zijn ontzettend dankbaar dat God het kinderwerk in onze gemeente zegent.

Vijf jaar geleden zijn we met onderstaande visie gestart.
Wij willen bijdragen aan de geloofsontwikkeling van kinderen door ze te leren wat geloven is en wat geloven inhoudt. We geven ze een goede basiskennis mee en laten ze ervaren dat de gemeente veilig is.  Dat het fijn en opbouwend is om deel uit te maken van onze gemeente. Het kinderwerk in de Zenderkerk is daarmee een wezenlijk onderdeel van de geloofsgroei.

In onze aanpak hebben we daarom aandacht voor:

• Kennis:
    We lezen met elkaar de bijbel, maken gebruik van verschillende vormen van verwerking en leren al op jonge leeftijd in kleine groepjes over het geloof te praten.
  • Kennen:
    Gekend worden. In kleine groepen bouwen we aan relaties tussen kinderen en ouderen en kinderen onderling.
  • Veiligheid en structuur:
    Omdat dat belangrijk is voor kinderen.
  • Toegroeien naar de kerkdienst
  • Kinderwerkers in hun kracht:
    Als spiegel van de gemeente en van Gods genade.
  • Praktische ondersteuning en training:
    Omdat/zodat kinderwerk leuk is om te doen.

En zo eindigt dit bericht toch met praktische punten. Niet zo vreemd op zich, want zonder praktische punten en vormen kunnen we geen invulling geven aan ‘het waarom’.
Zolang we ‘het waarom’ maar niet vergeten, want daar is het veel te belangrijk voor.