Spiegel

Vaak wordt gezegd dat de gemeente als een spiegel moet zijn. Een spiegel die iets van Gods grote liefde laat zien, die Zijn liefde uitstraalt naar de wereld om ons heen. Zo kunnen wij als gemeente ook voor de jongeren in onze gemeente als spiegel dienen. We kunnen Gods liefde weerspiegelen door de manier waarop we met elkaar omgaan, de aandacht die we voor elkaar hebben en de liefde die we aan elkaar tonen. Het is een belangrijke taak voor ons als gemeente.

Maar een spiegel doet meer. Als je recht in de spiegel kijkt, dan herken je jezelf. En als je heel goed kijkt zie je misschien ook wel wat oneffenheden, dingen die je misschien liever niet ziet. Een spiegel liegt namelijk niet. Een spiegel toont de realiteit, en niks anders dan dat. Ook op die manier kunnen wij als een spiegel zijn voor de jongeren in onze kerk. Laten we er voor zorgen dat zij zichzelf herkennen in die spiegel. Dat we ze laten zien hoe het leven als christen écht is. Dat het soms ook mindere kanten heeft, maar uiteindelijk echt de moeite waard is! En laten we ons vooral niet beter voordoen dan we zijn. Want hoe meer je van jezelf verbergt, hoe lastiger het is om herkend te worden.

 

 

NB: Met enige regelmaat schrijven we als jeugdbeleidscommissie iets. Dit doen we om u te informeren en te inspireren. Zo willen we werken aan de betrokkenheid tussen de gemeente en onze jongeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *